Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Media Gratia.


 

Valen, L.J. van - In God verbonden. Gereformeerde vroomheidsbetrekkingen tussen Schotland en de Nederlanden in de zeventiende eeuw, met name in de periode na de Restauratie (1660-1700)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Valen, L.J. van - In God verbonden. Gereformeerde vroomheidsbetrekkingen tussen Schotland en de Nederlanden in de zeventiende eeuw, met name in de periode na de Restauratie (1660-1700)
Schrijver: Valen, L.J. van
Titel: In God verbonden. Gereformeerde vroomheidsbetrekkingen tussen Schotland en de Nederlanden in de zeventiende eeuw, met name in de periode na de Restauratie (1660-1700)
ISBN: 9789087182380
Uitgever: Labarum
Bijzonderheid: Hardcover, 560 pagina's
Prijs: € 24,95
€ 3,85
Meer info Deze studie richt zich op de invloed van het Schotse puritanisme op de Nadere Reformatie in de Nederlanden. Vanwege vervolgingen in hun thuisland was een aantal Schotse puriteinen in de zeventiende eeuw naar de Nederlanden uitgeweken. Vooral in de periode tussen 1660 en 1700 was er sprake van intensieve contacten.
De auteur bespreekt het eigene van de Schotse vroomheid en de theologische accenten die men legde. Vervolgens gaat hij in op de receptie van het Schotse puriteinse gedachtegoed in de Nederlanden. Vooral het werk van de nadere reformator Jacobus Koelman (1632-1695), die veel vertalingen heeft uitgegeven, krijgt hierbij aandacht.

Deze studie werd in het najaar 2019 als dissertatie verdedigd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Boek bekijken

Media Gratia uit Sliedrecht

zakelijk

Logo Media Gratia

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.