Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel MERS Antique Books.


 

VUCHELEN Jef, VAN IMPE William - Privatisering. Van Macht naar Markt.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VUCHELEN Jef, VAN IMPE William - Privatisering. Van Macht naar Markt.
Schrijver: VUCHELEN Jef, VAN IMPE William
Titel: Privatisering. Van Macht naar Markt.
ISBN:
Uitgever: Standaard
Bijzonderheid: 19870501, Antwerpen, Standaard, 1987, Good
Prijs: € 30,00
Meer info Softcover, pb, 8vo, 254 pp., index, bibliografie. [old booknumber 33605].

Commentaar Lucas Tessens: Wie dit boek vandaag herleest zal tot de vaststelling komen dat het om een gevaarlijk neo-liberaal pamflet gaat dat de gevaren van een globalisering niet onderkende of zelfs ontkende. Het verloop van de privatiseringen heeft aangetoond dat deze blind en overhaast gebeurden en bovendien in een klimaat vol geheimhouding. Het resultaat is niet de creatie van marktconforme verhoudingen geweest (hogere efficiency, lagere prijzen door toegenomen concurrentie) maar heeft de sleutelsectoren in handen gespeeld van een beperkt aantal oligarchen, de zgn. 'global players'. Privatisering > delokalisering > plutocratie. Het gehele werkstuk draagt de stempel van Guy Verhofstadt en Clair Ysebaert. Zie ook de scherpe analyse van Jean Ziegler, Les seigneurs du crime (1998), vertaald als Heren van de misdaad

Onze slotsom: de privatiseringen zijn gebouwd op de ideologie van het neo-liberalisme, een frauduleuze en corrupte nep-ideologie. Zoiets als: we stelen uw inboedel om u comfortabeler te laten wonen. Gesjoemel waaraan vele economisten hun medewerking verleenden. Geloofden ze zichzelf?
Boek bekijken

MERS Antique Books

zakelijk

MERS Antique Books uit Antwerpen, Belgiƫ

Logo MERS Antique Books

*** PLEASE ALSO CHECK YOUR SPAM FOLDER ***
MERS Antique Books Antwerp | One of the finest online book shops in Antwerp since 2002 *** Congo, Architecture, Belgian History, History of France, French Revolution, Cadastre, Monastery, Media, Italian Literature, Science, etc. etc.

https://www.mers.be

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.