Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel mind@work.


 

Nistelrooij, Antonie van; Wilde, Rob van - Voorbij Verandermanagement - Whole Scal Change, de wind onder de vleugels

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Nistelrooij, Antonie van; Wilde, Rob van - Voorbij Verandermanagement -  Whole Scal Change, de wind onder de vleugels
Schrijver: Nistelrooij, Antonie van; Wilde, Rob van
Titel: Voorbij Verandermanagement - Whole Scal Change, de wind onder de vleugels
ISBN: 9789013057300
Uitgever: Management Impact
Bijzonderheid: 2008, 292pp, 1ste druk Gebonden, als nieuw
Prijs: € 9,45
€ 4,50
Meer info Veranderprocessen zijn niet voorspelbaar. Veranderprocessen zijn niet te managen, ze zijn hooguit te faciliteren.

Voorbij verandermanagementManagers en organisatieadviseurs die verandering zien als een lineair en voorspelbaar proces maken een denkfout. In dit boek wordt betoogd dat veranderprocessen niet zijn te managen, ze zijn hooguit te faciliteren op interventieniveau. Veranderen betekent per definitie om kunnen gaan met onvoorziene omstandigheden. We moeten af van de angst voor onzekerheid en mogelijke imperfectie. Dit soort angst getuigt van naïviteit en leidt tot creatieve zelf intoming. Ook moeten we af van de opvatting als zou het management of de organisatieadviseur een oplossing hebben voor alle problemen.Kritisch zijn op huidige praktijken


Aan de hand van een aantal nieuwe veranderprincipes en met behulp van - ook in Nederland bekende - interventiemethoden als Real-Time Strategic Change, Open Space, Appreciative Inquiry en World Café wordt in dit paradigma afstand genomen van de stereotype afdelings- en echelonsgewijze veranderaanpak.

Dit leidt tot nieuwe theoretische inzichten, die hier worden geïllustreerd met actuele praktijkvoorbeelden, interventiebeschrijvingen en richtlijnen voor het organiseren van een dialoog, participatief veranderen en het werken met grote en kleine groepen.

Voor zowel de lijn als de stafmedewerker.

Literatuurlijst, trefwoordenlijst, bijlages met voorbeelden
Boek bekijken

mind@work uit Den Haag

particulier

Logo mind@work

Omdat mijn boekenkast overvol begint te raken, moet ik helaas afscheid nemen van een aantal boeken. Vooral op het gebied van faciliteren, verandermanagement, management, visie, leiderschap en (politieke) besluitvorming. En natuurlijk veel verwijzingen naar viervoudige modellen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.