Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel mind@work.


 

Schouten, M.G. - De Natuur als beeld in religie, filosofie en kunst

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schouten, M.G. - De Natuur als beeld in religie, filosofie en kunst
Schrijver: Schouten, M.G.
Titel: De Natuur als beeld in religie, filosofie en kunst
ISBN: 9789050111270
Uitgever: KNNV, Uitgeverij
Bijzonderheid: 2005, 239pp, Gebonden stofomslag, als nieuw. Kleine potlood aantekening (3 tekens) op eerst blad
Prijs: € 12,50
€ 4,50
Meer info Personenregister, afbeeldingen register

Er is tastbare natuur: de concrete werkelijkheid van aarde, rots, water, planten en dieren, die we kunnen zien, die we kunnen aanraken; van de landschappen waarin we kunnen wandelen.
En er is ook ons beeld van de natuur. In onze beleving van de natuur maken we haar tot drager van onze mythen, symbolen en herinneringen, tot spiegel van onze emoties.

Deze In de menselijke geest gecreëerde natuur heeft vele gedaanten. In verschillende tijden en in verschillende culturen nam ze uiteenlopende gestalten aan. Dit boek biedt een tocht door het gevarieerde landschap van natuurbeelden: daarbij worden religie en theologie , filosofie , beeldende kunst en literatuur als invalshoeken gebruikt. Het schetst de beelden van de natuur zoals die naar voren komen in een aantal schriftloze culturen In het boeddhisme en het taoïsme. Verder wordt ingegaan op de veranderingen in beeldvorming over natuur die optraden In de geschiedenis van de westerse cultuurpunt

De auteur heeft getracht de theologen ,filosofen kunstenaars en schrijvers zoveel mogelijk zelf als woordvoerders te Laten optreden.
Boek bekijken

mind@work uit Den Haag

particulier

Logo mind@work

Omdat mijn boekenkast overvol begint te raken, moet ik helaas afscheid nemen van een aantal boeken. Vooral op het gebied van faciliteren, verandermanagement, management, visie, leiderschap en (politieke) besluitvorming. En natuurlijk veel verwijzingen naar viervoudige modellen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.