Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Mooi en niet te duur.


 

Lex Dalen Gilhuys - Haegsche dingen die verdwenen - Grachten, gebouwen, huizen, straten en attracties van toen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lex Dalen Gilhuys - Haegsche dingen die verdwenen - Grachten, gebouwen, huizen, straten en attracties van toen
Schrijver: Lex Dalen Gilhuys
Titel: Haegsche dingen die verdwenen - Grachten, gebouwen, huizen, straten en attracties van toen
ISBN: 9789062912599
Uitgever: Bzztoh
Bijzonderheid: 1987, paperback. In zeer goede staat met slechts kleine gebruikssporen. Binnenwerk is onbeschadigd, zonder vouwen en niet in geschreven. Zie foto's. Wordt goed verpakt en snel verzonden!
Prijs: € 2,75
€ 3,85
Meer info 1987, paperback. In zeer goede staat met slechts kleine gebruikssporen. Lichte verkleuring van de kaft. Binnenwerk is onbeschadigd, zonder vouwen en niet in geschreven. Zie foto's. Wordt goed verpakt en snel verzonden!

Een boek over Haegsche dingen die zijn verdwenen. Toen en gisteren. Uit de vorige en deze eeuw. Meer dingen dan een boek kan bevatten. Lex Dalen Gilhuys, sinds 1974 redacteur van de Haagsche Courant en daarvoor onder meer bij Het Vaderland werkzaam geweest, heeft zich in zijn wekelijkse rubriek 'Haegsche Dingen Toen' de laatste tien jaar verdiept in het Haagse verleden. In mensen en dingen die eens in de Haagse bloedstroom waren opgenomen en slechts als 'verhaal' of als 'naam' bleven voortbestaan.

Dit boek bevat daaruit een gevarieerde selectie schetsen, waar nodig bewerkt of aangevuld. Daarbij heeft de schrijver bij meer recente 'verdwenen dingen' ook uit persoonlijke herinneringen geput, zoals bij de Dierentuin, het landhuis De Ruygenhoek, het gebouw voor K en W en het Palace Hotel en Hotel Central of de feestzaal De Vereeniging. Een stoet aan verdwijningen: van de Haagse ooievaar tot de grachten, van jodenpaaltjes tot het bonte uitgaanswereldje met Scala in de Wagenstraat als indrukwekkend middelpunt tussen kroegen en danslokalen, verdwenen dingen als het gebouw van de Haagsche Courant, het Wachtje, logementen, 26 molens; over pinda-chinezen en 'naaimugjes', of het gruwelijk einde van een groot diplomaat aan het Bleijenburg, sloppen en poortjes, van doorbraken en verdwenen straten en buurten. Daarnaast verdiepte Lex Dalen Gilhuys zich ook in de 'geheimen' van Den Haag. Zoals de blauwe steen op de Plaats, de steen in de kelder van C&A of het hekje 'om niets' op de Stille Veerkade.

Een boek dat niet in een adem uitleest. Maar om vaak op te slaan. Lex Dalen Gilhuys heeft eerder het gedenkboek ter gelegenheid van 100 jaar Hotel Des Indes geschreven, het boek 'Tussen Gortmolen en Buitenhof' (150 jaar boekverkoper Van Stockum) en 'Hommerson 50 jaar Scheveningen', een kermis- en speelautomatengeschiedenis.
Boek bekijken

Mooi en niet te duur

particulier

Mooi en niet te duur uit Den Haag

Logo Mooi en niet te duur

Mooie boeken (eerlijk over de staat en goede foto's) en niet te duur. Het is immers zonde als boeken niet gelezen worden! --- Snelle verzending en goed verpakt met duurzame materialen (papiertape, hergebruikt karton en opvulling). --- Verzendkosten worden zo laag mogelijk gehouden: meerdere bestellingen worden als het past in een brievenbuspakje verzonden. Ophalen in Den Haag en verzenden naar het buitenland is mogelijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.