Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Mystieke roos.


 

Peter L. Hupe - Om de kwaliteit van de macht. Het werkgelegenheidsplan van minister Den Uyl in vijfvoud beschouwd

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Peter L. Hupe - Om de kwaliteit van de macht. Het werkgelegenheidsplan van minister Den Uyl in vijfvoud beschouwd
Schrijver: Peter L. Hupe
Titel: Om de kwaliteit van de macht. Het werkgelegenheidsplan van minister Den Uyl in vijfvoud beschouwd
ISBN: 9789038700670
Uitgever: Gouda Quint BV 1992
Bijzonderheid: Proefschrift, paperback. Zeldzame uitgave, mooi exemplaar
Prijs: € 30,00
Meer info Den Uyl probeerde tijdens het tweede kabinet-Van Agt met een ambitieus banenplan werkgelegenheid te creeren. Omdat Den Uyl geen minister-president was geworden werd de portefeuille van Sociale Zaken uitgebreid met die van Werkgelegenheid. Hupe reconstrueert het banenplan van Den Uyl met behulp van vijf theoretische brillen. Op deze manier wordt steeds een ander aspect van het plan belicht waardoor het verhaal completer wordt.

Hupe plaatst het werkgelegenheidsplan van Den Uyl op het breukvlak van twee tijden. De paradigmawisseling in de economische wetenschap, van Keynesiaans naar monetaristisch en 'supply-side', werkte rond de jaren tachtig door in verschillende politieke ideologieën. Het positieve beeld van de overheid sloeg om in een negatief beeld. In plaats van meer overheid waarin de sociaal-democraten altijd hadden geloofd, moest de overheid terugtreden. Het banenplan van Den Uyl stond zeker in de beeldvorming, haaks op deze ideeën.
Boek bekijken

Mystieke roos uit Amsterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.