Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Natuurenzo.


 

Mulder, Jan - Major Taylor raast door Nederland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mulder, Jan - Major Taylor raast door Nederland
Schrijver: Mulder, Jan
Titel: Major Taylor raast door Nederland
ISBN: 9789463451383
Uitgever: Prudens
Bijzonderheid: 2017, 174 pp, Paperback, NIEUW
Prijs: € 15,00
Meer info De eerste zwarte wereldkampioen wielrennen, Major Taylor, rijdt in 1902 wedstrijden in Maastricht en Amsterdam. Wielrennen is hot, het publiek stroomt overal voor hem naar de banen. In zijn eigen land, Amerika, worden zwarten steeds meer achtergesteld. Major Taylor ontwikkelt zich tegen de verdrukking in tot topwielrenner en wereldster. Alfred Jarry geeft hem zelfs een rol in een van zijn boeken.
Hier treft hij de Nederlandse toppers uit die tijd: Jaap Eden, vanwege het grote geld overgestapt van de schaats- naar de wielerbaan; Harry Meijers, ‘Maastrichts grootste wielerzoon’, onze eerste olympische winnaar wielrennen; en Guus Schilling, die een halve eeuw actief zal blijven als sprinter en succesvol coach.
‘Major Taylor raast door Nederland’ verslaat de wedstrijden die hij hier rijdt, bevat het levensverhaal van hem en zijn Nederlandse tegenstanders, beschrijft het wielerwereldje uit die tijd. De teksten in kranten en boeken uit die tijd geven een goed beeld hoe men in ons land tegen iemand met een kleurtje aankeek.
Boek bekijken

Natuurenzo uit Maarn

particulier
Bij koop van meer dan 1 boek: korting oplopend van 10 % (2 boeken) tot 25 % (5 of meer)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.