Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Nogmeerboeken.


 

Shelden, Michael Phd - England, the 1960s, and the triumph of the Beatles : Course guidebook

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Shelden, Michael Phd - England, the 1960s, and the triumph of the Beatles : Course guidebook
Schrijver: Shelden, Michael Phd
Titel: England, the 1960s, and the triumph of the Beatles : Course guidebook
ISBN:
Uitgever: The Teaching Company - Serie The Great Courses -
Bijzonderheid: 2020, 120 p. - Keurig boekje -
Prijs: € 12,50
Meer info Hoe veroorzaakten vier jonge mannen uit een vergane oude zeehaven in Noord-Engeland zo'n epische muzikale en culturele revolutie? Waarom kon het verhaal van de Beatles zich pas in zo'n beladen decennium hebben afgespeeld? Wat valt er nog te zeggen over deze Britse band dat nog niet eerder is gezegd?

Vragen als deze vormen het kloppend hart van deze 12 lessen die een frisse kijk bieden op hoe deze gevierde band een van de meest meeslepende stemmen tegen de status-quo werd. Professor Shelden neemt je dieper mee in een eenvoudig muziekonderzoek en gaat in op het culturele achtergrondverhaal van hoe de Beatles opkwamen als een wereldwijd fenomeen. Gebruikmakend van de voordelen van recente wetenschap en interviews met sleutelfiguren, reconstrueert hij een ongelooflijke periode in de sonische en sociale geschiedenis voor zowel toegewijde Beatlemaniacs als nieuwe luisteraars.

Deze lezingen geven evenveel gewicht aan de vroege jaren van de Beatles als aan het hoogtepunt van hun carrière en de uiteindelijke ontbinding, en nodigen je uit voor een wervelend avontuur dat de evolutie onthult van een band als geen ander - van schoolkinderen tot muzikanten tot popfenomeen tot filmsterren tot kunstenaars die onvermijdelijk in verschillende richtingen worden getrokken. Ze bieden ook eye-opening culturele inzichten in enkele van de grootste hits van de band, waaronder "Yesterday", "Back in the USSR" en "Do You Want to Know a Secret?"

Een eclectische mix van culturele geschiedenis, biografie en muziekgeschiedenis, deze serie is je kans om te ontdekken hoe de Beatles een van de meest overtuigende stemmen tegen de status-quo werden.

Bij het boekje ontbreekt de dvd. Wel is er link naar bij het boek behorende afspeellijst op Spotify.
Boek bekijken

Nogmeerboeken uit Zutphen

particulier

Logo Nogmeerboeken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.