Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Nogmeerboeken.


 

Montaigne, Michel de - Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Zwitserland en Duitsland in 1580-1581/ druk 3

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Montaigne, Michel de - Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Zwitserland en Duitsland in 1580-1581/ druk 3
Schrijver: Montaigne, Michel de
Titel: Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Zwitserland en Duitsland in 1580-1581/ druk 3
ISBN: 9789029027069
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1999 (3e dr.), 319pp, paperback - Net exemplaar. Notitie met pen op voorblad -
Prijs: € 17,50
Meer info In september 1580, vlak na de eerste publicatie van zijn beroemd geworden Essais, vertrok Montaigne met een klein gezelschap voor een Italiaanse reis, die uiteindelijk ruim een jaar in beslag zou nemen.
Afgezien van de kuuroorden waar hij verlichting voor zijn diverse lichamelijke kwalen zocht, had Montaigne geen ander doel dan een zo interessant en veelzijdig mogelijke reis te maken, en daarin een tijdelijke afwisseling te vinden voor de toestand in Frankrijk, met zijn burgeroorlogen, en voor zijn eigen huiselijke beslommeringen. Dat hij in die opzet ook voor de moderne lezer geslaagd is, bewijst hij - samen met zijn persoonlijke secretaris, die het eerste deel van het reisjournaal heeft opgetekend - door de pakkende en natuurlijke manier waarop over de belevenissen onderweg wordt verhaald. Montaignes bijna onvermoeibare nieuwsgierigheid naar opmerkelijke feiten en bezienswaardigheden maakt dit boek niet alleen tot een rijke bron van wetenswaardigheden over het reizen in het zestiende-eeuwse Europa, maar ook tot een van de vroegste voorbeelden van de mediterrane reisliteratuur.
Boek bekijken

Nogmeerboeken uit Zutphen

particulier

Logo Nogmeerboeken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.