Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel OmlandiaBoeken.


 

Hulsebos Daan - Foxhol en Foxholsterbosch unieke dorpen met een rijke historie en interesants inwoners

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hulsebos Daan
Titel: Foxhol en Foxholsterbosch unieke dorpen met een rijke historie en interesants inwoners
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Totaal 270 bladzijden uniek materiaal met bijna 600 foto’s, waarvan meer dan 90 schoolfoto’s
Prijs: € 40,00
Meer info Foxholsterbosch had in het verleden een bloeiende industrie met drie aardappelmeelfabrieken en meerdere scheepswerven, daarnaast had Foxhol een welvarende middenstand met meer dan vijftig winkels, transportbedrijven en boerderijen. Zowel industrie als middenstand komen uitgebreid aan bod in dit boek.

Ook het onderwijs in Foxhol wordt uitvoerig besproken, ondersteund door vele schitterende klassenfoto’s uit het verleden. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het rijke verenigingsleven in Foxhol, zoals de voetbalclub, de gymnastiekvereniging, de visclub, de zwemclub en vele andere verenigingen, ook weer geïllustreerd met schitterende unieke foto’s.

Daarnaast worden de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, de religie, de komst van de Molukkers en het Foxholstermeer behandeld in dit boek en wordt er een hoofdstuk besteed aan ‘bekende’ Foxholsters.

Verder wordt er een beschrijving gegeven van alle panden in Foxhol en Foxholsterbosch vanaf 1832 en de bewoners van deze panden, voor zover bekend, worden eveneens beschreven.
Boek bekijken

OmlandiaBoeken uit Hoogezand

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.