Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Oudefotoboeken.


 

Peter Boomsma - Kneppelfreed

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Peter Boomsma - Kneppelfreed
Schrijver: Peter Boomsma
Titel: Kneppelfreed
ISBN: 9789051941838
Uitgever: Van Wijnen, Franeker
Bijzonderheid: Staat: Mooie tweedehandse staat ! / Bladzijden: 128 / Druk: Eerste druk / Art.nr. : Div 3700 / Vindplaats: Div 3700
Prijs: € 12,50
€ 4,35
Meer info

Kneppelfreed


Kneppelfreed. Mag een Friese boer in het Fries op zijn melkbus zetten wat reinst? Mag een inwoner van Friesland die voor een verkeersovertreding terechtstaat zijn tegenover een rechter die het Fries uitstekend beheerst in het Fries verdedigen? In 1951 luidde het antwoord van de rechterlijke macht in Friesland op deze vragen: nee. 'Kinderachtig, beledigend en treiterend optreden,' oordeelde Bedde Schuren in de Heerenveense Koerier. Het kwam hem op een proces te staan, dat op 16 november 1951 diende. Buiten het gerechtsgebouw in Leeuwarden weerklonken protesten die uitliepen op een ware veldslag: 'Kneppelfreed' (Knuppelvrijdag). Over deze gedenkwaardige dag en de gevolgen ervan gaat dit boek. Kneppelfreed is wel beschouwd als een eerste rimpeling van degezagscrisis van de zestiger jaren.

Boek bekijken

Oudefotoboeken uit Rhenen

zakelijk

Logo Oudefotoboeken

Geachte klant,
Let op: U betaalt per bestelling €4,35 dus ook als u meerdere boeken tegelijk bestelt blijven de verzendkosten het zelfde.
Dit tarief is voor Nederland!
Tarief voor België is €9,50
Met vriendelijke groet,
Team Oudefotoboeken.nl

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.