Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Oudefotoboeken.


 

Harry van den Eerenbeemt - Geschiedenis van Noord-Brabant

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Harry van den Eerenbeemt
Titel: Geschiedenis van Noord-Brabant
ISBN: 9789053522189
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheid: Staat: Goed / Bladzijden: 432 / Druk: 1 / Art.nr. : 3496e7ec-e4f3-4106-97cb-ce432ff12c6d / Vindplaats: opslag
Prijs: € 19,99
€ 4,35
Meer info VERSNELLING ROND DE EEUWWISSELING, 1890-1914
Het politieke landschap zag er rond de eeuwwisseling wel erg divers uit. De grote politieke verdeeldheid was een kenmerk van het Nederlandse bestel. De liberalen waren op hun retour, de socialisten stonden nog aan het begin van hun opkomst. In deze situatie was het ontstaan van een nieuwe dominante machtsfactor van betekenis om het land bestuurbaar te houden. Het middenvlak van de christelijke coalitie, mogelijk geworden uit welbegrepen eigenbelang en door vermindering van de vroegere religieuze tegenstellingen, was voor de ontwikkeling van Noord-Brabant in de richting van een op basis van religie verzuilde samenleving van groot belang. Met name het kabinet Pierson (1897- 1901) was zeer actief in sociale wetgeving. Het introduceerde de Ongevallenwet, die de werkgever verplichtte zijn arbeiders te verzekeren tegen ongevallen tijdens de uitoefening van hun werk, de Woningwet, die het Kijk de mogelijkheid verschafte via renteloze voorschotten aan gemeenten of woningbouwverenigingen een goede volkshuisvesting te stimuleren, de Gezondheidswet niet zorg voor de openbare hygiëne en met toezicht daarop door inspecteurs voor de volksgezondheid en Kinderwetten ter bescherming tegen mishandeling van kinderen en om criminele minderjarigen weer op het rechte pad te brengen. Het sociale bestel bij de tijd brengen was voor een duurzame stabiliteit van de samenleving van grote betekenis.
Boek bekijken

Oudefotoboeken uit Rhenen

zakelijk

Logo Oudefotoboeken

Geachte klant,
Let op: U betaalt per bestelling €4,35 dus ook als u meerdere boeken tegelijk bestelt blijven de verzendkosten het zelfde.
Dit tarief is voor Nederland!
Tarief voor België is €9,50
Met vriendelijke groet,
Team Oudefotoboeken.nl

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.