Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel oudzuid.


 

Elisabeth Strouven - De autobiografie van Elisabeth Strouven (1600-1661).Ingeleid en uitgegeven naar het zeventiende-eeuwse handschrift door Florence Koorn.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Elisabeth Strouven - De autobiografie van Elisabeth Strouven (1600-1661).Ingeleid en uitgegeven naar het zeventiende-eeuwse handschrift door Florence Koorn.
Schrijver: Elisabeth Strouven
Titel: De autobiografie van Elisabeth Strouven (1600-1661).Ingeleid en uitgegeven naar het zeventiende-eeuwse handschrift door Florence Koorn.
ISBN: 9789083
Uitgever: Panchaud.
Bijzonderheid: 431 p., ill.
Prijs: € 19,00
Meer info De autobiografie van Elisabeth Strouven, geboren in 1600 in Maastricht, is het oudste overgeleverde egodocumenten van een vrouw. Ze was de dochter van een schoenmaker, maar kreeg wel onderwijs in lezen en schrijven en leerde Frans. Ze moest al jong helpen in de winkel van haar vader. Toen ze 21 jaar oud ging ze zelfstandig wonen en begon een kostschooltje. In 1628 betrok ze met vijf andere devote vrouwen een huis op de Kommel in Maastricht. Deze religieuze vrouwengemeenschap verzorgde zieken en armen, ook lijders aan de pest, die gedurende vele jaren in de stad woedde. Zelfs twee priester stelden zich onder de geestelijke leiding van deze charismatische vrouw. Zij slaagde erin om voor haar gemeenschap de status van zelfstandig klooster te krijgen, de Zusters van Calvariƫnberg. Haar uitvoerige autobiografie is zeer persoonlijk geschreven, vol details variƫrend van de betovering van haar moeder tot de verzorging van pestlijders. Florence Koorn bereidde de uitgave van het oudst bewaarde handschrift voor. Deze wordt vooraf gegaan door twee artikelen van haar hand over Elisabeth Strouven en de stichting van haar klooster.
Boek bekijken

oudzuid uit Amsterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.