Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Out of stock.


 

Nils Duquet , Maarten Van Alstein - Vuurwapens Handel, bezit en gebruik

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Nils Duquet , Maarten Van Alstein - Vuurwapens Handel, bezit en gebruik
Schrijver: Nils Duquet , Maarten Van Alstein
Titel: Vuurwapens Handel, bezit en gebruik
ISBN: 978903348919
Uitgever: Acco
Bijzonderheid: Prima staat
Prijs: € 20,00
€ 6,00
Meer info Vuurwapens laten weinig mensen onberoerd. Door criminaliteit, incidenten en gewapend geweld zijn vuurwapens omstreden, maar ze betekenen voor veel mensen ook een hobby, een waardevol object of een vorm van bescherming. België is op het vlak van vuurwapens een bijzonder land: het behoort tot de wereldwijde top van vuurwapenexporteurs, in eigen land komen een aanzienlijk aantal burgers in contact met vuurwapens in de schietclub of bij de jacht, en ook de beleidscontext is specifiek doordat verschillende overheden bevoegd zijn.

Hoewel fel gedebatteerd wordt over vuurwapens en over de wetgeving ter zake, ontbreken opmerkelijk genoeg dikwijls objectieve gegevens of analyses die een totaalbeeld schetsen. Met dit boek vult het Vlaams Vredesinstituut die leemte door een brede waaier aan aspecten van het verhandelen, bezitten en gebruiken van vuurwapens te belichten. De analyses steunen niet alleen op een uitgebreide literatuurstudie, maar ook op nieuwe data uit de meest recente statistieken. Voor dit onderzoek werd bovendien een unieke bevraging van alle stakeholders en een enquête bij meer dan 1000 burgers uitgevoerd. Het resultaat is een boek dat voor het eerst in België alle activiteiten met vuurwapens omvattend in kaart brengt, de wapenwet evalueert, het maatschappelijk draagvlak onderzoekt en de relatie met mortaliteit verkent. Dit boek wil niet enkel het debat tussen experten en beleidsmakers informeren, maar ook elke burger wegwijs maken in dit complex en controversieel thema.
Boek bekijken

Out of stock uit Gent

zakelijk

Logo Out of stock

Verzendkosten €6 via DPD (Nederland) of Bpost (België)
Verzenden steeds na vooruitbetaling, stevig verpakt en goed verzorgd.
WE SHIP WORLDWIDE
Wij maken een duidelijk onderscheid tussen gebruikssporen en leessporen. Normaliter worden alle mogelijke mankementen beschreven.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.