Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Parimar Boeken.


 

Ehlers Dam, Anders, Gregersen, Anne, Thau, Carsten, Lloyd, Jill - The Late Works of Ernst Ludwig Kirchner and Jens Ferdinand Willumsen / Staging Nature and Life

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ehlers Dam, Anders, Gregersen, Anne, Thau, Carsten, Lloyd, Jill - The Late Works of Ernst Ludwig Kirchner and Jens Ferdinand Willumsen / Staging Nature and Life
Schrijver: Ehlers Dam, Anders, Gregersen, Anne, Thau, Carsten, Lloyd, Jill
Titel: The Late Works of Ernst Ludwig Kirchner and Jens Ferdinand Willumsen / Staging Nature and Life
ISBN: 9783775746731
Uitgever: Hatje Cantz
Bijzonderheid: NIEUW, 2020, 208pp, paperback
Prijs: € 14,95
€ 5,95
Meer info Uitzonderlijk talent, meester-kunstenaar van het expressionisme, medeoprichter van de "Brücke". Superlatieven zijn de basisformule voor het werk van Ernst Ludwig Kirchner. Het is dan ook verrassend dat de waardering van een van de belangrijkste hoofdstukken uit het leven en werk van de schilder tot nu toe nauwelijks is besproken. Want niet alleen de expressionistische hoogtijdagen, maar ook het indrukwekkende late werk verdient speciale aandacht en waardering.


In zijn ballingschap in Davos slaagde Kirchner er opnieuw in om een buitengewone cyclus schilderijen te creëren voordat hij op 58-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Zijn stijl is onmiskenbaar, maar tegelijkertijd vindt hij zichzelf volledig opnieuw uit. In felle kleuren verschijnt de natuur als een verleidelijke picturale ruimte waarin onderhandeld wordt over de representatie en het worden van de mens. Dit is minstens zo boeiend in zijn esthetiek als in zijn logica.
Boek bekijken

Parimar Boeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Parimar Boeken

Portokosten voor de verzending zijn binnen Nederland 5,95 Euro. Voor de verzending naar Belgie en Duitsland vragen wij 9,50 Euro.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.