Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ponsava Books.


 

Anslo (Amsterdam, 1626 - Perugia, 10 mei 1669) - dr H.H. Knippenberg inleiding & aantekeningen -, Reyer, - Parysche bruiloft, treurspel

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anslo  (Amsterdam, 1626 - Perugia, 10 mei 1669) - dr H.H. Knippenberg inleiding & aantekeningen -, Reyer, - Parysche bruiloft, treurspel
Schrijver: Anslo (Amsterdam, 1626 - Perugia, 10 mei 1669) - dr H.H. Knippenberg inleiding & aantekeningen -, Reyer,
Titel: Parysche bruiloft, treurspel
ISBN:
Uitgever: Tjeenk Willink - Zwolse drukken en herdrukken voor de maatschappij der Nederlandse letterkunde te Leiden nr 30, gebonden in flexibel linnen, 159 pag.
Bijzonderheid: 1958,1e druk
Prijs: € 5,00
Meer info In 1649 schreef Anslo een toneelstuk, de Parysche Bruiloft, over de Bartholomeusnacht, de massamoord in Frankrijk in 1572 op protestanten door Franse rooms-katholieken. Hierin presenteerde hij Louise de Coligny. Haar vader Gaspard de Coligny en haar eerste echtgenoot Charles de Téligny werden in die ene nacht, met duizenden anderen, vermoord. De Franse koning Karel IX deed niets en Louise vluchtte, eerst naar Zwitserland en later naar Nederland, waar zij met Willem van Oranje trouwde. Anslo, zelf later in Rome katholiek geworden, presenteerde in zijn toneelstuk Karel IX, die in een droom voorspelde dat de weduwe van Téligny met Willem zou trouwen en Frederik Hendrik als zoon zou krijgen.

Alhoewel Anslo in de eerste plaats dichter was, heeft hij vooral door dit toneelstuk, waarmee hij bijdroeg aan de in Nederland gewenste legende-vorming over de geschiedenis, zich naam verworven. Er is dan ook, onder andere, een straat naar hem genoemd in de voormalige gemeente Nieuwer-Amstel, nu in Amsterdam-West.
Boek bekijken

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.