Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ponsava Books.


 

Eijt (Wehl 1948) en Suzanne Hautvast (Heerlen 1970), Jose - Een missie in de marge - Dochters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart in Nederland en Indonesia 1911-2000 - In 1911 vestigde de van oorsprong Franse congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart zich in Nederland.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Eijt (Wehl 1948) en Suzanne Hautvast (Heerlen 1970), Jose - Een missie in de marge - Dochters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart in Nederland en Indonesia 1911-2000 - In 1911 vestigde de van oorsprong Franse congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart zich in Nederland.
Schrijver: Eijt (Wehl 1948) en Suzanne Hautvast (Heerlen 1970), Jose
Titel: Een missie in de marge - Dochters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart in Nederland en Indonesia 1911-2000 - In 1911 vestigde de van oorsprong Franse congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart zich in Nederland.
ISBN: 9789065506900
Uitgever: Verloren b.v., uitgeverij, pb 340 pag., rijk geillustreerd, ongelezen, rug goed.
Bijzonderheid: 2002, 341pp, paperback
Prijs: € 6,50
Meer info In 1911 vestigde de van oorsprong Franse congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart zich in Nederland. Hier trokken de Dochters naar afgelegen oorden, waarzij zich vooral bezighielden met traditionele liefdewerken als onderwijs, zieken- en bejaardenzorg.

Geschiedenis (1911-2000) van de Nederlandse afdeling van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, een rooms-katholieke congregatie van vrouwelijke religieuzen waarvan de basis in Frankrijk ligt. Hun oorspronkelijke opdracht bestond uit het bevorderen van de Maria-devotie, maar deze maakte een ontwikkeling door van het devotionele naar het meer sociale en spirituele. Daardoor kwamen hun werkterreinen steeds vaker te liggen in onderwijs, zieken-, bejaarden- en kinderzorg, maatschappelijk en parochieel werk. Gingen ze van start in Waalwijk (onderwijs en wijkverpleging) en breidden de activiteiten zich gestaag over Nederland uit, vanaf 1920 zijn de 'Dochters' actief in Indonesie. Er zijn vijf hoofdstukken: oorsprong en ontwikkeling van de internationale congregatie (1874-1925); inspiratie en opdracht (1925-1985); apostolaatswerken in Nederland; en twee over het werk in de Molukken, Java en Nieuw-Guinea en de overdracht daarvan. Speciale aandacht wordt her en der gewijd aan de rol van vrouwen in het missionaire werk en aan de (soms gespannen) relatie met de Missionarissen van Het Heilig Hart (MSC) die ook als stichter de priester Jules Chevalier kennen. Voor deze studie zijn niet alleen de vertrouwde bronnen gebruikt, maar ook interviews. Met bijlagen en zwartwitfoto's.
Boek bekijken

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.