Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ponsava Books.


 

Houwaart (Den Haag, 9 oktober 1927 – Enschede, 22 december 2016), Dirk Franciscus (Dick) - Weinreb - Een witboek - Met een inleiding van Aad Nuis - Weinreb en ik-Weinreb na drie jaar en zes maanden vrij/Het eerste verhaal/Het tweede verhaal - Wie is Weinreb eigenlijk?- Weinreb in het NIW - Weinreb en de pers in 1948 - De zeden van W...

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Houwaart (Den Haag, 9 oktober 1927 – Enschede, 22 december 2016), Dirk Franciscus (Dick) - Weinreb - Een witboek - Met een inleiding van Aad Nuis - Weinreb en ik-Weinreb na drie jaar en zes maanden vrij/Het eerste verhaal/Het tweede verhaal - Wie is Weinreb eigenlijk?- Weinreb in het NIW - Weinreb en de pers in 1948 - De zeden van W...
Schrijver: Houwaart (Den Haag, 9 oktober 1927 – Enschede, 22 december 2016), Dirk Franciscus (Dick)
Titel: Weinreb - Een witboek - Met een inleiding van Aad Nuis - Weinreb en ik-Weinreb na drie jaar en zes maanden vrij/Het eerste verhaal/Het tweede verhaal - Wie is Weinreb eigenlijk?- Weinreb in het NIW - Weinreb en de pers in 1948 - De zeden van W...
ISBN: 9789029001809
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij, pb 164 pag. Rug goed.
Bijzonderheid: 1975, 1e druk
Prijs: € 5,00
Meer info Houwaart werd geboren uit een gemengd huwelijk. Zijn ouders waren Dirk Franciscus Houwaart en Helena Pronkhorst. Zijn moeder was afkomstig uit een tamelijk orthodox-joods gezin en derhalve werd hij besneden en opgenomen in de joodse gemeenschap. Halachisch (volgens de joodse wet) was hij dus joods. Tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog groeide hij op in een harmonisch, grotendeels Joods milieu. De nazitijd leidde tot de vrijwel totale uitroeiing van zijn joodse familie. Dit heeft zijn verdere leven bepaald.
Houwaart was in 1948 kort werkzaam bij het weekblad Burgerrecht, een uiterst rechts orgaan. Daarna volgde Het Dagblad, een soort voorloper van de toen verboden De Telegraaf en het dagblad de Christelijk-Historische Nederlander. Hoofdredacteur daar was H.A. Lunshof.

In 1953 trad Houwaart in dienst van de Nieuwe Haagsche Courant, waar hij drie jaar werkzaam zou zijn. Daarna vertrok hij naar Amersfoort om te gaan werken als stads- en streekredacteur voor de Amersfoortse Courant/Veluws Dagblad. Eind 1963 verruilde hij die functie voor het hoofdredacteurschap van de televisierubriek Attentie van de NCRV. Na een conflict over zijn openbare optreden na de val van het kabinet-Cals/Vondeling in oktober 1965 werd hij op staande voet ontslagen. Drie maanden later werd hij benoemd tot hoofdredacteur van het Dagblad van het Oosten in Almelo. Daar bleef hij werken tot voorjaar 1975, toen het dagblad werd verkocht aan de Enschedese krant Tubantia. Houwaart weigerde mee te gaan met de verkoop en was een jaar zonder vaste baan. In 1976 kreeg hij de gelegenheid hoofd te worden van de afdeling voorlichting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij bleef daar tot hij in 1989 van de VUT-regeling gebruik kon maken. Politiek gezien was Houwaart afkomstig uit kringen van de CHU. Later zocht hij zijn toevlucht tot de PvdA. Tijdens zijn pensioen vervulde hij talrijke deelfuncties zoals bij BMC, bestuurs- en management consultants en de stichting BBI, bestuurs- en beleidsinstrumentarium.

Houwaart was vanaf 1959 lid van het journalistenforum Bij Nader Inzien van de VARA en werkte mee aan talrijke weekbladen en tijdschriften, zoals Hervormd Nederland, De Nieuwe Linie, Tijd en Taak en Wending.
Boek bekijken

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.