Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ponsava Books.


 

Bezaz (Meknes, Marokko, 1974 - Alphen aan den Rijn, 7 augustus 2020), Naima El - Vinexvrouwen - Boek over leven in een vinexwijk. Daar weet Naima El Bezaz, die er zelf woont, alles van. Bezaz beschrijft het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar ...

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bezaz (Meknes, Marokko, 1974 - Alphen aan den Rijn, 7 augustus 2020), Naima El - Vinexvrouwen - Boek over leven in een vinexwijk. Daar weet Naima El Bezaz, die er zelf woont, alles van. Bezaz beschrijft het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar ...
Schrijver: Bezaz (Meknes, Marokko, 1974 - Alphen aan den Rijn, 7 augustus 2020), Naima El
Titel: Vinexvrouwen - Boek over leven in een vinexwijk. Daar weet Naima El Bezaz, die er zelf woont, alles van. Bezaz beschrijft het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar ...
ISBN: 9789021439082
Uitgever: Querido, pb 190 pag.
Bijzonderheid: 2013, 12e druk (2010¹)
Prijs: € 5,00
Meer info Boek over leven in een vinexwijk. Daar weet Naima El Bezaz, die er zelf woont, alles van. Bezaz beschrijft het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar de Hollandse gewoontes, al speelt er nog iets anders mee: de vinexwijk wordt geleidelijk aan bevolkt door steeds meer nationaliteiten, wat voor onrust zorgt. Terwijl haar dochtertje op school christelijke liedjes leert, verbaast El Bezaz zich over de Nederlanders. Ze begrijpt eigenlijk niets van hun eigenaardige gedrag.
In 1995 debuteerde Naïma El Bezaz met de roman De weg naar het noorden, dat het verhaal vertelt van een jonge werkloze Marokkaan die hoopt op een beter leven in Europa. Met de roman Vinexvrouwen brak ze in 2010 door bij het grote publiek. Twee jaar later bracht ze het vervolg Méér Vinexvrouwen uit.



In 2013 verscheen haar laatste boek In dienst van de duivel. Deze werd door het publiek niet goed ontvangen. In verschillende interviews vertelde El Bezaz dat ze leed aan depressies en meerdere malen werd bedreigd vanwege haar boeken, openhartigheid en seksualiteit. “Ik ben een vat vol vooroordelen. Ik ben uitgesproken. Mijn bek is te groot en ik ben te direct,” zei ze in een interview in NRC uit 2012.

Schrijver Abdelkader Benali maakte zaterdag haar overlijden bekend op Twitter. El Bezaz maakte zelf een einde aan haar leven, meldt de NOS.
Boek bekijken

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.