Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Marshall McLuhan - Mens en media.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marshall McLuhan - Mens en media.
Schrijver: Marshall McLuhan
Titel: Mens en media.
ISBN:
Uitgever: Ambo
Bijzonderheid: Utrecht, 1967, Paperback, 354 pag., Goed, omslag is sleets op de randen, t/m pag 74 onderstrepingen met potlood, verder schoon en recht.
Prijs: € 8,25
€ 4,25
Meer info McLuhan verwierf bekendheid in de jaren zestig met boeken als Understanding Media: The Extensions of Man en The Medium is the Massage: An Inventory of Effects. Hij beweerde dat de media een verlenging zijn van de menselijke zintuigen en zowel het individu als de maatschappij op een bepalende manier beïnvloeden. Hij verdeelde de communicatiemiddelen in 'hot' (met hoge intensiteit, zoals radio en film) en 'cool' (lage intensiteit, zoals telefoon en televisie).

Met zijn veelbesproken stelling is the medium is the message bedoelde McLuhan dat het communicatiemiddel een beslissend stempel drukt op de betekenis van de boodschap. Met de woordspeling in de titel van zijn boek "The medium is the massage, (...)" bedoelde hij dat de media een doordringende, 'knedende', dus als het ware een masserende werking bezitten.

Hoewel sommige van zijn stellingen als omstreden worden gezien, twijfelt niemand aan zijn kernbewering: 'Om de huidige wereld te begrijpen dient men de media te begrijpen'.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

In ieder geval op werkdagen reageer ik vrijwel altijd dezelfde dag. Heeft u geen reactie in uw mailbox ontvangen? Kijk dan even in de map 'SPAM' of 'Ongewenst'.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.