Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Sierksma, Fokke - Religie, sexualiteit & agressie. Een cultuurpsychologische bijdrage tot de verklaring van de spanning tussen de sexen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Sierksma, Fokke - Religie, sexualiteit & agressie. Een cultuurpsychologische bijdrage tot de verklaring van de spanning tussen de sexen.
Schrijver: Sierksma, Fokke
Titel: Religie, sexualiteit & agressie. Een cultuurpsychologische bijdrage tot de verklaring van de spanning tussen de sexen.
ISBN: 9789062930036
Uitgever: Groningen, Konstapel
Bijzonderheid: 1979, 1ste druk, paperback, 341 pag., Omslag en snee verkleurd, verder goed, recht en schoon.
Prijs: € 1,50
€ 4,25
Meer info Fokke Sierksma promoveerde in 1950 cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn proefschrift 'Phaenomenologie der religie en complexe psychologie'.

In 1956 werd Sierksma benoemd als wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de theologische faculteit van de Rijksuniversiteit van Leiden.

Vooral het verklaren van ritueel gedrag en godsdienstige voorstellingen had zijn bijzondere belangstelling. Daarvoor ontwikkelde hij het begrip 'religieuze projectie'. In zijn onderzoek betrok hij de overeenkomsten tussen dierlijk en menselijk gedrag.

Sierksma benaderde het fenomeen religie vanuit de psychoanalyse en betrok daarbij ook biologisch en experimenteel onderzoek.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.