Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Levin, Janna - Een bezetene droomt van Turing-machines.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Levin, Janna - Een bezetene droomt van Turing-machines.
Schrijver: Levin, Janna
Titel: Een bezetene droomt van Turing-machines.
ISBN: 9789025425159
Uitgever: Contact
Bijzonderheid: 2006, paperback, 239 pag., papier verkleurd, verder zgan, ongelezen.
Prijs: € 1,00
€ 3,85
Meer info Een waanzinnig verhaal van huiveringwekkende genialiteit
De verstelster van Een bezetene droomt van turingmachines is een jonge natuurkundige. Ze is geobsedeerd door Kurt Gödel, de grootste logicus van de moderne tijd, Alan Turing, de buitengewoon getalenteerde wiskundige die in de Tweede Wereldoorlog de beruchte Enigmacode wist te breken. De levens van Turing en Gödel komen voor een groot deel overeen door hun geleverde prestaties en mislukkingen. Gödel leed aan grootheidswaan en paranoia, en zou zichzelf uiteindelijk doodhongeren. Turing werd opgepakt voor homoseksuele activiteiten en pleegde zelfmoord. De vertelster onderzoekt de feiten van de dramatische verhalen van beiden vanuit het verlangen betekenis te vinden in hun complexe levens en al doende ontdekt ze de tragiek van deze twee mannen.
Een bezetene droomt van turingmachines is een opmerkelijke roman waarin het leven van twee van de belangrijkste en invloedrijkste wetenschappers van onze tijd wordt opgeroepen. Briljante verbeeldingskracht combineert Levin met historische details en gebeurtenissen.
‘Een bezetene droomt van turingmachines is een prachtige, fantasierijke roman.’ Alan Lightman, schrijver van Einstein’s Dreams
Janna Levin is hoogleraar in de wis- en natuurkunde aan Columbia University. Ze woont in New York City. Eerder verscheen van haar Hoe het heelal zijn vlekken kreeg, waarin ze op enthousiaste wijze haar liefde voor de natuurkunde beschrijft.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.