Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Vincent, Hans R. - Ons wereldbeeld en het integrale denken. Op zoek naar de eenheid van religie, filosofie en wetenschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vincent, Hans R. - Ons wereldbeeld en het integrale denken. Op zoek naar de eenheid van religie, filosofie en wetenschap
Schrijver: Vincent, Hans R.
Titel: Ons wereldbeeld en het integrale denken. Op zoek naar de eenheid van religie, filosofie en wetenschap
ISBN: 9789039108185
Uitgever: Agora
Bijzonderheid: 2000, paperback, 217pag., zgan.
Prijs: € 5,00
€ 3,85
Meer info Ook in een tijd van grote wetenschappelijke en technische vooruitgang valt niet te ontkomen aan de aloude zingevingsvragen omtrent de herkomst en bestemming van mens en wereld. Sterker nog: die vragen worden des te klemmender naarmate de technologie voortschrijdt en de wereld om ons heen er steeds complexer en onoverzichtelijker op wordt. Bij alle scepsis die dat oproept, en temidden van het verval van oude zekerheden en traditionele godsdienstigheid, wordt door velen gezocht naar nieuwe antwoorden op die eeuwenoude vragen, naar mogelijkheden om die groeiende complexiteit en verbrokkeling als het ware te overstijgen in een nieuwe synthese. In dit boek wordt gepoogd zo'n synthese te bewerkstelligen en een nieuw, aan de huidige tijd aangepast, wereldbeeld te ontwikkelen. Het gaat daarbij om een verregaande integratie van belangrijke religieuze, filosofische en wetenschappelijke gezichtspunten - een integratie waarvan een evolutionaire visie op mens en maatschappij en nieuwe vormen van spiritualiteit in het zoeken naar de laatste oorzaken deel uitmaken. Het boek geeft een aantal; voorbeelden van richtingen binnen dit zogenaamde integrale denken en biedt vervolgens een ontwerp voor een nieuw wereldbeeld, dat tevens een (zij het ook steeds tentatief en voor kritiek en discussie openstaand) antwoord insluit op vragen als: Wat is het universum, de wereld, het leven, de mens? Wie ben ik?
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

In ieder geval op werkdagen reageer ik vrijwel altijd dezelfde dag. Heeft u geen reactie in uw mailbox ontvangen? Kijk dan even in de map 'SPAM' of 'Ongewenst'.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.