Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Dijk, Wybe - De laatste tijd. Denken over het einde in levensbeschouwing en psychiatrie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dijk, Wybe - De laatste tijd. Denken over het einde in levensbeschouwing en psychiatrie.
Schrijver: Dijk, Wybe
Titel: De laatste tijd. Denken over het einde in levensbeschouwing en psychiatrie.
ISBN: 9789021137353
Uitgever: Meinema
Bijzonderheid: 1999, paperback, 96 pag., zeer goed
Prijs: € 5,00
€ 3,85
Meer info Gedachten over het einde der tijden zijn eigen aan alle generaties en vinden hun weerslag in de godsdiensten van de mensheid. De boeken van de bijbel vormen erop geen uitzondering en in de lelijke leer is een plek ingeruimd voor 'eschatologie', de leer der laatste dingen. ons namen in de geschiedenis de ideeën over het op handen zijnde einde onrustbarende vormen aan. We kunnen 'enken aan bewegingen in de zestiende eeuw, zoals de operse 'naaktlopers', maar ook de twintigste eeuw kent het drama van de collectieve zelfmoord van de sekte van Jones in Guyana en de bloedige afloop in Wako van de beweging rond "david Koresh.

De vraag dringt zich op of eindtijd voorstellingen te verleiden zijn tot een psychisch ziektebeeld en om psychiatrische behandeling vragen.

Dit boek gaat in op de plaats en de betekenis die godsdiensten (naast het christendom ook het jodendom en het boeddhisme geven aan het denken over het einde. Het psychiatrisch aspect wordt belicht en in een verhelderende bijdrage van de Duitse theoloog en psychoanalyticus Eugen drewermann krijgen de begrippen apocalyptiek en eschatologie een nieuwe inhoud.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.