Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Krishnamurti - Laatste dagboek. In gesprek met zichzelf.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Krishnamurti - Laatste dagboek. In gesprek met zichzelf.
Schrijver: Krishnamurti
Titel: Laatste dagboek. In gesprek met zichzelf.
ISBN: 9789020230277
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheid: 1988, paperback, 144 pp., zeer goed
Prijs: € 10,00
€ 3,85
Meer info In februari 1983 begon Krishnamurti in Pine Cottage (Californië) met het dicteren van teksten voor deze uitgave. Meer dan ooit komen we in deze teksten Krishnamurti zeer na. Het merendeel van de notities begint bij met een sfeervolle natuurbeschrijving, zoals dat ook in andere uitgaven van hem het geval is. Het is merkwaardig hoe de laatste en misschien meest indrukwekkende tekst over dood en sterven spreekt. Voor ons is dit de laatste gelegenheid waarbij we Krishnamurti kunnen lezen in gesprek met zichzelf in een huis waar hij twee jaar later, 17 februari 1986, overleed.

Krishnamurti's gedachten zijn altijd actueel, helder en inspirerend, zijn visie op maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken opbouwend. Tot aan zijn overlijden blijkt hij niets aan geestkracht te hebben ingeboet.


Korte stukjes tekst, door de 'geestelijke leider' Krishnamurti (1895-1986) gesproken aan het eind van zijn leven. Veel gaat over de natuur en de schoonheid ervan. Veel ook over de aard van de mens en over hoe hij zou kunnen leven, los van denken en conditioneringen: thema's die in alle teksten van Krishnamurti terugkomen. Het boek bevat daarom niet zoveel nieuws. De boodschap van Krishnamurti is herhaaldelijk gedrukt en in elk werk van hem te vinden. Het specifieke van deze bundel is het meer persoonlijke en meditatieve karakter ervan. Het is daardoor leesbaarder dan andere bundels. Het boek kan dienen ter aanvulling van een serie over Krishnamurti; nodig is het echter niet.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.