Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Kusters, Wouter - Pure waanzin. Een zoektocht naar de psychotische ervaring

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kusters, Wouter - Pure waanzin. Een zoektocht naar de psychotische ervaring
Schrijver: Kusters, Wouter
Titel: Pure waanzin. Een zoektocht naar de psychotische ervaring
ISBN: 9789057122064
Uitgever: Nieuwezijds
Bijzonderheid: 2005, 2de oplage, paperback, 175 pp., goed
Prijs: € 5,00
€ 3,85
Meer info De psychose is waanzin in pure vorm, maar wordt door Wouter Kusters filosofisch net zoals `het normale' benaderd. Daarbij maakt hij vergelijkingen met het creatieve van de kunstenaar, het associatieve van de dichter, het relativerende van de filosoof en het `waarden-loze' van de kapitalist. Zijn filosofisch perspectief wisselt hij af met een persoonlijk verslag van zijn eigen psychose en aantekeningen uit zijn psychiatrisch dossier. Hij heeft geprobeerd een taal te vinden die vertelt hoe het is om psychotisch te zijn en maakt aannemelijk dat de psychoot in zijn vlucht ontkomt aan de zwaartekracht van de alledaagse werkelijkheid.
Wouter Kusters laat in Pure waanzin zien dat waanzin geen concept is dat uitsluitend beheerd en uitgesproken wordt door psychiaters, maar een grensgebied waarin kunstenaars, filosofen, psychoten, psychiaters en zelfs normale mensen zich bewegen.
Wouter Kusters is gepromoveerd taalkundige, postdoctoraal onderzoeker bij het Meertens Instituut en publicist. Dit prachtige en verhelderende boek is een bewerking van een essay waarvoor hij in 2004 de Van Helsdingenprijs heeft ontvangen van de Stichting Psychiatrie en Filosofie
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.