Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Reewic.


 

Westerhovius, Arnoldus Henricus (Westerhoff, 1677-1738) - De trappen des genadethroons van Jesus Christus (vertaling uit Hoogduits)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Westerhovius, Arnoldus Henricus (Westerhoff, 1677-1738) - De trappen des genadethroons van Jesus Christus (vertaling uit Hoogduits)
Schrijver: Westerhovius, Arnoldus Henricus (Westerhoff, 1677-1738)
Titel: De trappen des genadethroons van Jesus Christus (vertaling uit Hoogduits)
ISBN:
Uitgever: Cloppenburg/Klopenburg, Lucas (Gouda), 1712
Bijzonderheid: 1712; 1e druk, maar opnieuw ingebonden; alle gavures aanwezig, goede staat. Zie 'meer info'
Prijs: € 45,00
Meer info Bijzonderheden: Het boek is opnieuw ingebonden, met een (moderne) leren groene kaft. Het boek betreft verder de originele eerste druk uit 1712, waarbij alle gravures aanwezig zijn en de pagina’s zich in goede staat bevinden. In het begin van het boek staat een ‘opdracht aen hare koninglijke majesteyt Sophia Louisa, door Gods genade Koninginnen van Pruyssen, enz., enz., enz. Bij elke ‘stap’ staat een gravure. Afmetingen: 9,5 x 15 x 3 cm

Toelichting: De van oorsprong Duitse Westerhovius (Westerhoff) kwam in rond 1708 als hofprediker van de Duitse graaf van Hessen-Kassel naar Den Haag. Hij werd in 1711 aangesteld als de nieuwe rector van de Latijnse school in Gouda en bleef dat tot zijn dood in 1738. Naast zijn werk als rector, was Westerhovius ook librijemeester en publiceerde ook wetenschappelijk bijdragen, gedichten en vertalingen. Dit boek betreft een vertaling vanuit het Hoogduits van een boek van P.J. Tileman en betreft 2x acht ‘trappen’ in de week voor en de week na het Heilig Avondmaal (voor dagelijkse overdenking).

Volledige titel: ‘De trappen des genadethroons van Jesus Christus - Bevattende acht Voorbereydingen, en acht dankzeggingen, op yder Dag der Weke, voor en na 't gebruyk des H. Avondmaals’
Boek bekijken

Reewic uit Reeuwijk

particulier

Logo Reewic

De boeken van Reewic betreffen de omvangrijke nalatenschap van een groot liefhebber van antieke boeken uit of over Gouda en omstreken. Naast deze antieke boeken betrof zijn verzameling nog veel meer boeken, vaak gerelateerd aan theologie, (kerk-) geschiedenis en topografie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.