Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel regioboeken.


 

Wal, van der Huib - Veerkracht en Volharding / de geschiedenis van de Noordoostpolder

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wal, van der Huib - Veerkracht en Volharding / de geschiedenis van de Noordoostpolder
Schrijver: Wal, van der Huib
Titel: Veerkracht en Volharding / de geschiedenis van de Noordoostpolder
ISBN: 9789033006203
Uitgever: Friese Pers/Noordboek
Bijzonderheid: 2007, Gebonden
Prijs: € 10,00
Meer info De Noordoostpolder heeft een korte, maar bijzondere geschiedenis. Het onstaan en de inrichting van dit nieuwe land werd tot in detail uitgedacht en gepland, ver voordat in 1936 werd begonnen met de aanleg. Na drooglegging werden de nieuwe bewoners bovendien zorgvuldig geselecteerd; zij moesten immers dit nieuwe land opbouwen. Het zware bestaan op dit nog kale, pas verworven land vergde veerkracht en volharding van de pioniers.
De Noordoostpolder was vanaf het begin opgezet om als modern landbouwgebied te fungeren. Door industrialisatie kwam het gebied vanaf de jaren vijftig en zestig juist op achterstand te staan. Maar de bewoners bleven met dezelfde veerkracht bouwen aan de polder. Veerkracht in de vorm van betrokkenheid, daadkracht, ondernemingszin en vooral samenwerking − een talent dat al in de pionierskampen was ontstaan. Daar hadden mensen uit alle windstreken en van diverse gezindten elkaar nodig om een leefbare samenleving op te bouwen.
Inmiddels bouwt de derde generatie polderbewoners vol enthousiasme aan de toekomst van de Noordoostpolder. Er is een nieuw elan ontstaan en dit heeft zijn uitwerking op het imago van de polder. En terecht, want de Noordoostpolders in mooier, levendiger, centraler gelegen en kansrijker dan veel mensen denken en heeft veel meer historie dan velen weten.
Dit boek maakt op toegankelijke wijze duidelijk welke unieke geschiedenis dit gebied heeft en wat voor een enorme ontwikkeling het in slechts 65 jaar jeeft doorgemaakt. Voor het eerst is ook de jongste historie beschreven, aan de hand van persoonlijke verhalen van de oude en nieuwe bewoners.
Boek bekijken

regioboeken uit Woudenberg

particulier

Logo regioboeken

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Het boek wordt één week voor u gereserveerd. Als Regioboeken een week na de bestelling nog geen betaling heeft ontvangen, wordt de bestelling als afgezegd beschouwd.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.