Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Rijnkade Boek.


 

Kooistra, Redmar en Koole, Stephan - Beatrix

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kooistra, Redmar en Koole, Stephan - Beatrix
Schrijver: Kooistra, Redmar en Koole, Stephan
Titel: Beatrix
ISBN: 9789035121812
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 2000, paperback
Prijs: € 5,00
Meer info Op 30 april 2000 viert koningin Beatrix het feit dat zij twintig jaar vorstin en staatshoofd van Nederland is. Twee decennia - dat is lang genoeg om het koningschap van Beatrix, tegen de achtergrond van ingrijpende maatschappelijke, culturele en politieke ontwikkelingen, van een beoordeling te voorzien.

Beatrix nam zich bij haar inwijding in de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor haar taak anders op te vatten dan haar moeder gedurende haar turbulente koningschap had gedaan. Haar optreden zou zich kenmerken door een grotere zakelijkheid en een grotere afstand tot de bevolking. Maar vooral wilde ze meer zijn dan een strikt ceremonieel optredende vorstin.

In Beatrix, laten Redmar Kooistra en Stephan Koole overtuigend zien wat de consequentie is van dit voornemen: de koningin schroomt in haar binnen- en buitenlandse contacten niet de ruimte op te zoeken van de staatsrechtelijke beperking die de ministeriƫle verantwoordelijkheid haar oplegt. Aan de hand van talrijke grote en kleine incidenten uit de Nederlandse politiek tonen zij hoe Beatrix de grenzen verkent van haar constitutionele bevoegdheden.
Boek bekijken

Rijnkade Boek uit Arnhem

particulier
Ik ben een particuliere boekenverkoper. Onlangs hebben wij onze boekenkasten flink opgeruimd en de nu hier aangeboden boeken zijn nog te mooi om zomaar op straat te zetten. Alle aangeboden boeken zijn in perfecte staat. Sommigen zelfs nog nieuw. Om verzendkosten te besparen kan je ook altijd een boek aan de Rijnkade ophalen. Mail me gerust als je vragen hebt

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.