Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Schatgraven.


 

Petrus Hofstede. Ex Bibl. Lion Cachet. - Oost-Indische Kerkzaken, zoo Oude als Nieuwe. Meest alle, uit oorspronglyke en ongedrukte stukken by een verzameld, in orde gebragt, en beredeneerd.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Petrus Hofstede. Ex Bibl. Lion Cachet. - Oost-Indische Kerkzaken, zoo Oude als Nieuwe. Meest alle, uit oorspronglyke en ongedrukte stukken by een verzameld, in orde gebragt, en beredeneerd.
Schrijver: Petrus Hofstede. Ex Bibl. Lion Cachet.
Titel: Oost-Indische Kerkzaken, zoo Oude als Nieuwe. Meest alle, uit oorspronglyke en ongedrukte stukken by een verzameld, in orde gebragt, en beredeneerd.
ISBN:
Uitgever: Rotterdam, J. Bosch en R. Arendsberg, 1779-80. 1e druk.
Bijzonderheid: Oorspronkelijk halfleer met vergulde rug en schildje. Compleet. 2 delen in 1 band: XVI, XXII, 230; XVI, 296 pp. Zeer zeldzaam. 23 x 14 cm.
Prijs: € 295,00
Meer info Conditie: prachtig, onafgesneden exemplaar. Met een interessant klein naamstempeltje 'LION CACHET' op het titelblad. Dit is waarschijnlijk F. Lion Cachet geweest, zelf Oost-Indisch predikant en auteur van het in 1896 verschenen lijvige Indische reisverslag 'Een jaar op reis in dienst der zending'.

Petrus Hofstede (1716-1803 was een gereformeerd theoloog en predikant.
Hofstede leverde een belangrijke bijdrage aan de herleving van de kerkelijke belangstelling voor Nederlands-Indiƫ. Hij won in 1775 een prijsvraag van de Hollandse Maatschappij der Wetenschappen over de vraag 'Welke zyn de beste middelen, om de ware en zuivere leer van het Evangelie onder de bewoners der colonien van den staat meer te bevestigen, en in die landstreken voort te planten?'. In 1779 en 1780 publiceerde hij de twee delen Oost-Indische kerkzaken. Hierin gaf hij niet alleen een overzicht van de toestand van de kerk in Indiƫ, maar voerde ook een pleidooi om meer predikanten naar de overzeese gewesten te sturen en geen andere kerken toe te laten naast de gereformeerde.
Boek bekijken

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.