Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Schatgraven.


 

G.J.P. Valette - Baren en Oudgasten. Indische schetsen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: G.J.P. Valette - Baren en Oudgasten. Indische schetsen.
Schrijver: G.J.P. Valette
Titel: Baren en Oudgasten. Indische schetsen.
ISBN:
Uitgever: 's-Gravenhage, Henri J. Stemberg, 1880
Bijzonderheid: Batikband, verguld, uitgeversvoorplat meegebonden (zeldzaam), viii,218 pp. onafgesneden. FRAAI en schoon
Prijs: € 345,00
Meer info Valette (1853-1922), bundelde een deel van zijn Indische Schetsen in dit boek Hij was parttime journalist/schrijver naast zijn functie van bestuursambtenaar. Hij was getrouwd met Trudy, de oudste zuster van Louis Couperus en zij vormden het hart van het gezelschapsleven op de bestuursposten. Louis Couperus schreef zijn Stille Kracht na een lang verblijf bij hen te Passaroean in 1899. Valette hielp Couperus aan anekdotes over goena goena en de personages voor zijn Stille Kracht.

Valette werd geboren te Semarang en ging te Batavia naar het gymnasium en naar Delft voor de bestuursacademie. Daar raakte hij bevriend met de oudere broer van Couperus, John, en logeerde geregeld bij de familie waar hij Trudy leerde kennen. Tijdens een ziekteverlof bij het BB van 1879 tot 1882 maakte hij kennis met Multatuli en mocht hem 'Dek' noemen. Denkbeelden van Dekker zijn terug te vinden in Valette's schrijfstijl en werk (ze ook Rob Nieuwenhuis, Oostindische Spiegel pag. 212-215).

A collection of 8 stories, more or less based upon author's (a so-called Oudgast, i.e. an european who stayed for a long period in dutch colonial Indonesia) own experiences, supplying a good insight into european [dutch], indigenous and eurasian society in late 19th colonial Indonesian Society. Each story is preceded by a hftitle(verso blank). Stories deal a.o. with (:) the impressions of a baar (=a newcomer or greenhorn), a marriage by proxy, a story from Aceh or Atjeh, the resident Koker.
A very good and clean, uncut copy, in a batik private binding.
Boek bekijken

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.