Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

MOESMAN - Steen, J. & F. Keers: - Moesman, Catalogus van schilderijen en objecten.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: MOESMAN -  Steen, J. & F. Keers: - Moesman, Catalogus van schilderijen en objecten.
Schrijver: MOESMAN - Steen, J. & F. Keers:
Titel: Moesman, Catalogus van schilderijen en objecten.
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: Zwolle 1998, (22 x 27,5 cm), 216 pp., 47 colour plates and 250 monochrome ills., clothbound.
Prijs: € 39,95
Meer info Monografie en catalogus van schilderijen en objecten. Uit de reeks Monografieën van Nederlandse Kunstenaars. Rijk geïllustreerd. J. H. Moesman (1909-1988) werd wel de 'enige echte Nederlandse surrealist' genoemd. Hij had ruim veertig jaar een vaste baan bij de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht, en maakte in de luwte daarvan ongeveer evenveel schilderijen. De beste ontstonden in de loop van de jaren dertig, toen zijn werk wegens vermeende zedelijke aanstotelijkheid tweemaal van tentoonstellingen in Amsterdam werd verwijderd. Na de oorlog opnieuw verbannen, werd hij nog tijdens zijn leven een bijna legendarische beroemdheid. Nog meer dan door zijn werk was dit het gevolg van zijn dwarse, anarchistische houding in het dagelijkse leven waarmee hij zijn interpretatie van het surrealisme overtuigend gestalte gaf. Moesmans opvattingen en diens centrale plaats in het Utrechtse kunstleven worden belicht aan de hand van een chronologische beschrijving van het oeuvre. Toegevoegd zijn een catalogus van de schilderijen, overzicht van de tentoonstellingen en een bibliografie.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.