Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

VERROKEN - Keuster, Sarah de: - Andre Verroken. Meubelen die hun eigen wereld scheppen, sterk in zichzelf.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VERROKEN -  Keuster, Sarah de: - Andre Verroken. Meubelen die hun eigen wereld scheppen, sterk in zichzelf.
Schrijver: VERROKEN - Keuster, Sarah de:
Titel: Andre Verroken. Meubelen die hun eigen wereld scheppen, sterk in zichzelf.
ISBN:
Uitgever: Stichting Kunstboek
Bijzonderheid: Brussel 2000 (24,5 x 30 cm), 80 pp. Dutch text, numerous colour ills., paperback
Prijs: € 19,50
Meer info Gesigneerd met een opdracht. Andre Verroken (1939) blijft als enige vertegenwoordiger van de jaren '70 hardnekkig en eigenzinnig meubelen ontwerpen. Nu, bijna 30 jaar later, staat hij dicht bij de top. Hij creëerde schitterende meubels zoals o.m. het bergkastje ‘Duizendpoot’ (1988), de tafel ‘Hommage aan Eduardo Chilliada’ (1994) en de kast ‘Kontener’ (1995) waarmee hij een bronzen medaille behaalde in Japan in 1996. In de periode van 1980 tot 1995 blijft hij op een constante en inventieve manier als zuivere meubelontwerper werken. Hij beschouwt zichzelf eerder als een ‘late roeping’. De gebruikte elementen en composities, die steeds opnieuw terugkeren, verwijzen (…) naar wat in de loop van de geschiedenis al is bedacht en gemaakt. Dat heeft niets te maken met nostalgie. Ik probeer in mijn ontwerpen slechts de continuïteit in de architectonische traditie te herstellen en te bestendigen. Beelden uit het verleden, archetypen, bestaande meetkundige figuren tracht ik op een zodanige manier te gebruiken dat een eigen vocabularium ontstaat. (…) Ik ben steeds op zoek naar de meest kernachtige vorm van iets. Fraaie catalogus.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.