Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Malaguzzi, Silvia: - Eten en drinken.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Malaguzzi, Silvia: - Eten en drinken.
Schrijver: Malaguzzi, Silvia:
Titel: Eten en drinken.
ISBN:
Uitgever: Ludion
Bijzonderheid: Gent 2007, (13,5 x 20 cm), 384 pp. Dutch text, 400 colour ills., paperback.
Prijs: € 22,90
Meer info Serie: De Kunstbibliotheek. Dit nieuwe deel van de Kunstbibliotheek behandelt een onderwerp waarmee iedereen vertrouwd is. Eten en drinken is niet alleen levensnoodzakelijk, het is een activiteit die vaak synoniem is van plezier en feesten. De zondeval, Het drinkgelag van Socrates of Het Laatste Avondmaal: drinkgelagen, galgenmalen, banketten en offers uit de Bijbel, de klassieke mythologie en de literatuur zijn door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars geweest. In de loop van de kunstgeschiedenis ontstonden echter ook verschillende genres binnen dit thema: zo waren de allegorische voorstellingen van de gulzigheid of de stillevens met etenswaren vanaf de 17e eeuw over heel Europa zeer geliefd. Ook de veranderende eetgewoonten en met eten en drinken samenhangende gebruiken zijn vaak een belangrijke bron van inspiratie geweest, zoals de kermissen bij Bruegel of de picknick bij Manet. Het grootste deel van dit naslagwerk is echter gewijd aan het hele scala van voedsel en dranken en is geïllustreerd met voorstellingen van allerhande lekkernijen. Dit boek wil vooral de soms complexe symbolentaal die kunstenaars gebruiken, voor een breed publiek toegankelijk maken.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.