Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Suchtelen, Ariane van & Arthur K. Wheelock: - Hollandse stadsgezichten uit de Gouden Eeuw.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Suchtelen, Ariane van & Arthur K. Wheelock: - Hollandse stadsgezichten uit de Gouden Eeuw.
Schrijver: Suchtelen, Ariane van & Arthur K. Wheelock:
Titel: Hollandse stadsgezichten uit de Gouden Eeuw.
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: 2008, (25 x 27,5 cm), 264 pp. Dutch text, 100 colour ills., 50 b/w. ills., clothbound.
Prijs: € 42,50
Meer info De Hollandse samenleving in de Gouden Eeuw was bij uitstek een stedelijke samenleving. De steden in de jonge Republiek waren vanf 1600 snel gegroeid en beleefden een periode van ongekende bloei. De trots van de burgers op schoonheid en voorspoed van de eigen stad, met haar oude en nieuwe monumenten, lijkt zijn weerslag te hebben gevonden in de populariteit van het stadsgezicht. Stedelijke overheden lieten al in het begin van de eeuw hun stad schilderen: profielgezichten waarbij de gehele stad in beeld werd gebracht. Daarnaast amen landschapschilders steeds vaker stadsgezichten op in hun schilderijen. In deze werken speelt de ligging van een stad, dikwijls aan een rivier, een belangrijke rol. Na 1650 legden veel meer kunstenaars zich toe op het stadsgezicht. Zij begaven zich nu ook binnen de stadsmuren en schilderden gezichten op grachten, straten en pleinen. Deze schitterende uitgave biedt een overzicht van het genre, waarvan Vermeer's Gezicht op Delft van het Mauritshuis ongetwijfeld het hoogtepunt is.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variƫren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.