Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Rüger, Axel & Louis van Tilborgh& Chris Uhlenbeck: - Japanse prenten. De collectie Vincent van Gogh.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rüger, Axel &  Louis van Tilborgh& Chris Uhlenbeck: - Japanse prenten. De collectie Vincent van Gogh.
Schrijver: Rüger, Axel & Louis van Tilborgh& Chris Uhlenbeck:
Titel: Japanse prenten. De collectie Vincent van Gogh.
ISBN:
Uitgever: Tijdseeld Piece Montée
Bijzonderheid: 06-2018, (21 x 29 cmn), 224 pp. Dutch text, 150 colour ills., hardcover.
Prijs: € 39,95
Meer info Vincent van Gogh kocht tijdens zijn verblijf in Parijs meer dan 600 Japanse kleurenhoutsneden. Japanse kunst was op dat moment een rage. Van Gogh wilde handeldrijven in deze populaire prenten, maar de tentoonstelling die hij organiseerde in café Le Tambourin werd geen succes. Geluk bij een ongeluk was dat de kunstenaar zijn verzameling vanaf dat moment in alle rust kon bestuderen. Langzaam maar zeker raakte hij in de ban van de aantrekkelijke, kleurrijke en ongebruikelijke motieven en stijl. Dit boek gaat gedetailleerd in op Van Goghs verzameling, analyseert de samenstelling en de kwaliteit, en toont een ruime selectie van de Japanse prenten die hij in zijn bezit had en die zich nu in de collectie van het Van Gogh Museum bevinden. Deze prenten, van kunstenaars als Hiroshige, Kuniyoshi en Kunisada, bieden een verrassende blik op een van de meest krachtige, creatieve inspiratiebronnen voor Van Goghs werk.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.