Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

KOEKKOEK - Hilkhuijsen, Jos W.L.: - Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929). Schilder en illustrator van oorlog en vrede.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: KOEKKOEK - Hilkhuijsen, Jos W.L.:
Titel: Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929). Schilder en illustrator van oorlog en vrede.
ISBN:
Uitgever: Van Tilt
Bijzonderheid: 03-2019, (20 x 25 cm), 320 pp. Dutch text, numerous ills., paperback.
Prijs: € 29,95
Meer info Hij was schepper van een onalledaags oeuvre en telg van de beroemde schildersfamilie: H.W. Koekkoek. Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929) schilder en illustrator van oorlog en vrede en de bijbehorende tentoonstelling in museum B.C. Koekkoek-Haus in Kleve brengen het bijzondere werk van deze vergeten meester voor het eerst volledig in kaart. Het markante oeuvre van H.W. Koekkoek onderscheidt zich vooral door de natuurgetrouwe weergave van oorlogvoering, in bijzonder de Frans-Duitse oorlog (1870- 1871). De kleinste details, tot aan de manchetknopen toe, gaf hij historisch accuraat weer. Zijn natuurgetrouwe weergave van de artillerie en cavalerie en vooral van paarden, maakte hem in eigen tijd beroemd in Engeland, AustraliĎ en Noord-Amerika. Het steigeren, het beteugelen, het verschil tussen galopperen en draven, bracht Koekkoek als geen ander in beeld. Dit rijk geillusteerde boek inventariseert niet alleen zijn oeuvre, maar beschrijft ook de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek. Tussen 1900 en 1920 woonde hij in Londen, waar hij verbonden was aan The Illustrated London News. Na 1920 schilderde hij noodgedwongen geromantiseerde, vredige Hollandse landschappen en stadsgezichten. Zijn terugkomst in Nederland leidde tot diep heimwee. De afgenomen belangstelling voor onderwerp maakte hem zwaarmoedig. Wanhopig schreef hij aan een van zijn kunsthandelaren ‘was het maar weer oorlog.’
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.