Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Hoffman, Thom: - Een verborgen geschiedenis. Anders kijken naar Nederlands-Indië.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hoffman, Thom: - Een verborgen geschiedenis. Anders kijken naar Nederlands-Indië.
Schrijver: Hoffman, Thom:
Titel: Een verborgen geschiedenis. Anders kijken naar Nederlands-Indië.
ISBN:
Uitgever: WBooks
Bijzonderheid: 09 2019, (24,5 x 31 cm), 240 pp. Dutch text, ca. 250 photo’s, hardcover.
Prijs: € 39,95
Meer info Indiëkenner Thom Hoffman neemt de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd, aan de hand van betoverende en soms confronterende foto’s uit Nederlands-Indië. Een verborgen geschiedenis, het resultaat van 20 jaar onderzoek in de schatkamers van Nederlandse musea en erfgoedinstellingen, daagt uit tot een andere manier van kijken naar historische foto’s uit de voormalige kolonie. In dit boek zijn de foto’s voor het eerst niet primair gekozen vanuit een Eurocentrisch perspectief, maar gaat het om de gevolgen van het koloniale ideaal voor Indonesiërs. Van de vroegste foto’s uit 1840 tot de laatste in 1949 is steeds meer de bevolking te zien, steeds vaker de Indonesische stem te horen. De foto’s maken duidelijk waar het streven naar gelijkheid en vrijheid vandaan komt. Niet eerder vertoonde foto’s uit de Beeldbank Nederlands-Indië laten een onbekend beeld van Insulinde onder Nederlands gezag zien. De sfeer van nostalgie, tempo doeloe, het mythische Indië, blijkt een droombeeld dat niet altijd correspondeert met de werkelijkheid. Die was veel complexer, weerbarstiger, moderner en harder dan de fotografen ons doen geloven.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.