Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

STERKENBURG - Zee, H. van der & T. van der Werf: - Met de zee verbonden. Peter J. Sterkenburg, Een maritiem schilder [1955-2000].

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: STERKENBURG - Zee, H. van der & T. van der Werf: - Met de zee verbonden. Peter J. Sterkenburg, Een maritiem schilder [1955-2000].
Schrijver: STERKENBURG - Zee, H. van der & T. van der Werf:
Titel: Met de zee verbonden. Peter J. Sterkenburg, Een maritiem schilder [1955-2000].
ISBN:
Uitgever: Art Revisted
Bijzonderheid: 2003 (2nd. rev. edition), 24,5 x 31,5 cm), 128 pp. Dutch text, over 100 colour ills., hardbound.
Prijs: € 32,50
Meer info De Friese kunstenaar Peter Sterkenburg was in de laatste jaren van zijn leven zo succesvol dat zijn schilderijen al verkocht waren voordat hij ze klaar had. Op een lijstje aan zijn kastdeur stonden de vele speciale opdrachten die hij ooit nog eens had moeten maken. Zijn werken zijn over de hele wereld verspreid en vormen een bron van genoegen voor de gelukkige bezitters. Naast beroemde mensen zoals b.v. Donald Trump, hebben o.a. de Holland America Lijn, Smit Internationale en de Stichting Maritiem Erfgoed één of meerdere ‘Sterkenburgs’. De kunstenaar is zonder twijfel één van de voornaamste Nederlandse maritieme schilders van de 20e eeuw. De waardering die zijn werk met name in de afgelopen 10 jaar oogstte, deed hem goed, maar door zijn bescheiden karakter bleef hij liever op de achtergrond. Hij had niet zo’n behoefte aan publiciteit. Alles wat hij maakte, werd toch binnen de kortst mogelijke tijd verkocht. Zo valt het te verklaren dat zijn werk in Nederland alleen in kleine kring bekend is. Het valt te hopen dat deze website daar verandering in zal brengen en dat zijn prachtige schilderijen spoedig bij een groter publiek de waardering zullen krijgen die ze al vele jaren verdienen.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.