Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

KRUSEMAN - Heteren, Marjan van: - Kruseman. Kunstbroeders uit de Romantiek.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: KRUSEMAN -  Heteren, Marjan van: - Kruseman. Kunstbroeders uit de Romantiek.
Schrijver: KRUSEMAN - Heteren, Marjan van:
Titel: Kruseman. Kunstbroeders uit de Romantiek.
ISBN:
Uitgever: Waanders de Kunst
Bijzonderheid: December 2014, (22 x 28 cm), 208 pp. Dutch text, 150 colour ills., paperback.
Prijs: € 29,95
Meer info Kruseman. Kunstbroeders uit de Romantiek geeft voor het eerst een uitvoerig beeld van de verschillende beroemde kunstenaars die deze familie voortbracht. De bekendste daarvan zijn Cornelis (1797-1857), Jan Adam (1804-1862) en Fredrik Marinus Kruseman (1816-1882). Daarnaast behoorden ook Jan Theodoor Kruseman (1835-1895) en Hendrik Dirk Kruseman van Elten (1829-1904) tot deze familie, evenals de markante uitgever Arie Cornelis en feministische schrijfster Wilhelmina ‘Mina’ Kruseman. De rijk geïllustreerde catalogus toont een kleine dwarsdoorsnede van de 19de eeuwse kunst in Nederland; thema’s uit de Bijbel en onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis, portretten van de fine fleur van de Nederlandse samenleving en romantische landschappen zijn bijeen gebracht. Recent onderzoek leverde levendige beschrijvingen op van leven en werk van de verschillende kunstenaars met vele nieuwe inzichten. Kunstbroeders laat zien hoe het schildergeslacht Kruseman een uitzondering vormt op de vele kunstenaarsfamilies die Nederland voortbracht: waar het vak meestal van vader op zoon werd doorgegeven, betrof het in deze getalenteerde familie overwegend (achter)neven. [romantiek]
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.