Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Pluis, Jan & Min Chen:: - Nederlandse tegels uit de 20ste eeuw met Chinese en Japanse voorstellingen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pluis, Jan & Min Chen:: - Nederlandse tegels uit de 20ste eeuw met Chinese en Japanse voorstellingen.
Schrijver: Pluis, Jan & Min Chen::
Titel: Nederlandse tegels uit de 20ste eeuw met Chinese en Japanse voorstellingen.
ISBN:
Uitgever: Prima Vera Pers
Bijzonderheid: 03 2020, (22.5 x 23,0 cm), 96 pp., Dutch text, numerous ills in colour & b/.w., paperback.
Prijs: € 19,50
Meer info Dit boek beschrijft hoe de cultuur en beeldtaal van China en Japan hun weg naar de Nederlandse tegel hebben gevonden. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor Martin van Straaten, een in Londen gevestigde tegelhandelaar die aanvankelijk porseleinen tegels in China kocht. Toen die na 1927 niet meer te krijgen waren, werd aan tegelfabrikant Tichelaar in Makkum gevraagd om de Chinese decors zelf in productie te nemen. De tegels uit de fabriek van Tichelaar staan centraal. Elk van de 55 tegels is voorzien van een korte beschrijving van de afgebeelde figuur; de traditionele karakters van de Chinese opschriften zijn getranscribeerd en vertaald. Daarnaast bevat dit boek overzichtelijke tabellen van alle series met Chinese voorstellingen die vanaf 1900 in de bekende fabrieken in Utrecht, Harlingen en Makkum werden vervaardigd. Tevens worden Chinese en Japanse voorstellingen van de Utrechtse, Maastrichtse en Goudse aardewerkproducenten behandeld. Het boek besteedt ten slotte ruimschoots aandacht aan de vele afbeeldingen van symbolen uit taoïsme en boeddhisme en van voorwerpen ontleend aan het dagelijks leven in het oude China en Japan.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.