Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

BACON - Stevens, Mark & Annalyn Swan: - Francis Bacon: openbaringen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BACON - Stevens, Mark & Annalyn Swan: - Francis Bacon: openbaringen.
Schrijver: BACON - Stevens, Mark & Annalyn Swan:
Titel: Francis Bacon: openbaringen.
ISBN:
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheid: 07 2021, (16 x 24 cm), 1024 pp. Dutch text, ills., hardcover.
Prijs: € 49,99
Meer info Hét standaardwerk over het werk en leven van de Iers Britse kunstenaar Francis Bacon (1909-1992). Francis Bacon creëerde een onuitwisbaar beeld van de mens in de moderne tijd. Als kunstenaar legde hij de duistere kanten van de vorige eeuw bloot en speelde hij een cruciale rol in de twintigste-eeuwse kunst. Als mens hield hij echter veel belangrijke aspecten van zijn leven verborgen: van de bepalende rol van enkele vrouwen in zijn leven tot zijn tegenslagen, sociale isolement en gezondheidsproblemen, die zorgwekkender waren dan hij deed vermoeden. In deze biografie schetsen Pulitzerprijs winnaars Mark Stevens en Annalyn Swan een diepgaand portret van de kunstenaar. Op basis van ruim tien jaar onderzoek, honderden interviews en nieuw bronmateriaal geven zij een gedetailleerde weergave van zijn tot de verbeelding sprekende werk en zijn tumultueuze leven, dat gekenmerkt werd door grote tegenstellingen. Van zijn moeilijke en ziekelijke jeugd in Ierland tot zijn turbulente sociale leven in Soho, en van zijn vroege werk als designer tot zijn nalatenschap in de kunst. Halverwege de twintigste eeuw had Bacon voor opschudding gezorgd in de kunstwereld; aan het eind van zijn leven was de iconoclast zelf uitgegroeid tot icoon.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.