Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

ALMA TADEMA - Becker, E. (red).: - Sir Lawrence Alma Tadema.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: ALMA TADEMA -  Becker, E. (red).: - Sir Lawrence Alma Tadema.
Schrijver: ALMA TADEMA - Becker, E. (red).:
Titel: Sir Lawrence Alma Tadema.
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: Amsterdam/ Liverpool/ Zwolle 1996, 288 pp., numerous ills. (colour & b/w.), paperback.
Prijs: € 29,95
Meer info Lawrence Alma-Tadema, geboren in Friesland, maar vanaf 1870 werkzaam in Londen, was ongelooflijk succesvol in het Victoriaanse Engeland en behoorde tot de meet gevierde en best betaalde kunstenaars. Hij specialiseerde zich in het weergeven van antieke zeden en gewoonten. Zijn voorstellingen waren gebaseerd op de nieuwste archeologische ontdekkingen en geschilderd met verbazingwekkende details. Met koel marmer, diepblauwe zeeën, kostbare stoffen en elegante personages, dit alles gestileerd volgens de Victoriaanse smaak, riep hij een poëtisch beeld op van de antieke wereld. Naast de bijna obsessieve aandacht voor het detail worden Alma-Tadema’s schilderijen ook gekenmerkt door bijzondere lichteffecten, composities met duizelingwekkende perspectieven en fraaie doorkijkjes. Deze illusionistische trucs, waardoor men als het ware in het beeld wordt getrokken, zouden later worden opgepikt door de filmindustrie van Hollywood. Deze bijzondere publicatie geeft naast een representatief overzicht van zijn oeuvre een verfrissende nieuwe kijk op een van de meest boeiende persoonlijkheden van het fin-de-siècle. Uiteenlopende thema’s worden behandeld als Tadema’s vroege periode in België, de inrichting van zijn imposante villa, de herleving van de antieken in Engeland, de invloed van de fotografie, de rol van de critici en de link met het symbolisme.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.