Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Sillevis, J. & A. Tabak: - Het Haagse School boek.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Sillevis, J. & A. Tabak: - Het Haagse School boek.
Schrijver: Sillevis, J. & A. Tabak:
Titel: Het Haagse School boek.
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: 2001, (12,2 x 16,3 cm), 416 pp. Dutch text, 250 colour ills. hardbound.
Prijs: € 9,50
Meer info Het Haagse School boek is een compact en compleet overzicht van alle kunstenaars die behoorden tot de uiterst populaire Haagse School. Een rijke hoeveelheid kleurenillustraties en niet eerder gepubliceerde fotodocumenten en informatie over de afzonderlijke kunstenaars maken deze nieuwe publicatie over de Haagse School tot een rijk overzichtswerk. Het boek geeft een actuele visie op een groep kunstenaars die in hun tijd als ‘ultra-radicaal’ werden gezien. Ze maakten zich los van de laatste resten van de Romantiek en gaven een realistische kijk op het leven van vissers en boeren, het Hollandse landschap met zijn polders en vaarten, waar licht en lucht – in woorden van Weissenbruch – ‘de grote tovenaars’ waren. In het boek zijn ruim 250 kunstwerken afgebeeld van de schilders van de Haagse School, zoals Johannes Bosboom, Jan Hendrik Weissenbruch, Anton Mauve, George Hendrik Breitner en vele anderen. In Het Haagse School boek wordt ingegaan op de rol die de kunsthandel speelde, de internationale waardering voor de Haagse School, maar ook de gespannen relatie tussen de Haagse school en Vincent van Gogh, en later Piet Mondriaan komt aan bod. Het Haagse School boek bevat tot slot uitgebreide biografieën van alle kunstenaars.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.