Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Heyting, Lien & Sander Bink: - Roosje van Lelyveld en haar album.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Heyting, Lien & Sander Bink: - Roosje van Lelyveld en haar album.
Schrijver: Heyting, Lien & Sander Bink:
Titel: Roosje van Lelyveld en haar album.
ISBN:
Uitgever: Leo Janssen Produkties
Bijzonderheid: 2008 (facsimile 1911) 2 vols: Album: 25,4 x 20 cm., (oblong), unnumered pp. full colour, harddbound., Book: 14,3 x 19,9 cm, 108 pp. b/w. ills., hardbound.
Prijs: € 49,95
Meer info Roosje van Lelyveld (1884-1978) woonde in Laren in de villa ‘Rozenhoeve’ waar haar ouders met grote regelmaat gasten ontvingen. Deze gasten, veelal afkomstig uit artistieke kringen, vereerden Roosje met een notitie, een tekening, een gedicht of iets dergelijks in een album. Het album van Roosje bestaat uit 77 pagina’s en is een bloemlezing van de ‘fine fleur’ van de kunstenaarskolonie Laren in de jaren 1900-1920. Zo schrijft Adriaan Roland Holst het gedicht ‘Een roosje stond in een leliënveld’ (1911) en tekent Wally Moes een pastel met de boodschap ‘Een rozenknopje voor de lieve onluikende Roos’ (1914). Ook William Singer, Evert Pieters, Richard Roland Holst, Willy Sluiter, Ferdinand Hart Nibbrig, Louis Couperus en Floris Arntzenius schreven of tekenden in het album, naast anderen. Het album van Roosje van Lelyveld is geheel in facsimile heruitgegeven. Daarnaast is er een publikatie toegevoegd waarin Lien Heyting en Sander Bink het album nader toelichten onder meer door biografische notities, een schets van het kunstenaarsmilieu in Laren aan het begin van de 20ste eeuw.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.