Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Helmus, Liesbeth: - De Bentveughels. Een berucht kunstgenootschap in Rome 1620–1720.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Helmus, Liesbeth: - De Bentveughels. Een berucht kunstgenootschap in Rome 1620–1720.
Schrijver: Helmus, Liesbeth:
Titel: De Bentveughels. Een berucht kunstgenootschap in Rome 1620–1720.
ISBN:
Uitgever: Spectrum
Bijzonderheid: 01 2023, 17 x 22,8 cm) 416 pp. Dutch, numerous colour ills., paperback.
Prijs: € 27,99
Meer info De bewogen opkomst en ondergang van een Nederlands kunstgenootschap in Rome In de zeventiende eeuw had het Rome van Caravaggio en zijn tijdgenoten een enorme aantrekkingskracht op Nederlandse kunstenaars. Eenmaal in de Italiaanse stad aangekomen, wachtte hun echter geen gespreid bedje. De kunstenaars kregen vaak te maken met tegenslagen, van armoede en buitenlandse concurrentie tot geweld en zelfs moordpartijen. Om weerstand te bieden aan deze beproevingen, zochten ze steun bij elkaar. Zo ontstond het kunstgenootschap de Bentvueghels. Wat volgde was een roerige periode vol drank, beruchte verenigingsrituelen en regels die overschreden werden, met uiteindelijk een verbod van de paus als gevolg. In De Bentvueghels neemt kunsthistoricus Liesbeth M. Helmus ons mee naar deze onstuimige periode in Rome, waarvan de invloeden vandaag de dag nog altijd in de bekende zeventiende-eeuwse werken te vinden zijn.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.