Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Veenendaal, Jan: - Aziatische kunst en de Nederlandse smaak.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Veenendaal, Jan: - Aziatische kunst en de Nederlandse smaak.
Schrijver: Veenendaal, Jan:
Titel: Aziatische kunst en de Nederlandse smaak.
ISBN:
Uitgever: Waanders de Kunst
Bijzonderheid: April 2014, (24 x 31 cm), 232 pp. Dutch text, 275 colour ills., hardcover.
Prijs: € 40,00
Meer info In de afgelopen vierhonderd jaar hebben Nederlanders zich soms tijdelijk soms permanent in Azië gevestigd. Eén ding hadden al deze mensen gemeen: ze kwamen aanvankelijk om geld te verdienen en kansen te grijpen die Europa niet bood. Onder de bezielende leiding van de in 1602 opgerichte Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) hebben talloze Nederlanders en buitenlanders in dienst van de VOC hun geluk in Azië gezocht. Hoewel de belangrijkste drijfveer uiteraard de (inter)Aziatische handel betrof, zorgden de contacten met tot dan toe onbekende culturen voor een niet te onderschatten neveneffect dat niet alleen de Nederlandse maar evenzeer de Aziatische samenleving 'op zijn kop' zette. Hoe deze cultuurshock zich vertaalde in de materiële cultuur van zowel het Oosten als het Westen, is het onderwerp van deze publicatie. Dit boek toont aan de ene kant voorwerpen van kunst en kunstnijverheid, vertaald in een westerse smaak, die voor de Europese en met name de Nederlandse markt waren bestemd. Aan de andere kant bevat het sier- en gebruiksvoorwerpen die voor de Westerse, Euraziatische en Aziatischse huishoudens zelf zijn vervaardigd. Bij deze objecten is de Westerse traditie juist aan de Oosterse smaak aangepast.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.