Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Bergvelt, Ellioor & Frans van Burkom & Karin Gaillard: - Van Neorenaissance tot postmodernisme. From Neo-Renaissance to Post- Modernism.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bergvelt, Ellioor & Frans van Burkom & Karin Gaillard: - Van Neorenaissance tot postmodernisme. From Neo-Renaissance to Post- Modernism.
Schrijver: Bergvelt, Ellioor & Frans van Burkom & Karin Gaillard:
Titel: Van Neorenaissance tot postmodernisme. From Neo-Renaissance to Post- Modernism.
ISBN:
Uitgever: 010
Bijzonderheid: 1996, (24,8 x 29,2 cm),376 pp. Dutch/ English, numerous ill., hardcover and dust-jacket.
Prijs: € 75,00
Meer info Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het Nederlandse interieur vanaf het einde van de negentiende eeuw tot heden. Een team van gespecialiseerde auteurs heeft een samenhangend en kritisch-historisch standaardwerk samengesteld over de opmerkelijke ontwikkelingen van het Nederlandse interieur. Aanvankelijk worden de interieurs gekenmerkt door neostijlen en ecleticisme met als coryfee de architect van Rijksmuseum en Centraal Station, P.J.H. Cuypers. Omstreeks de eeuwwisseling zijn het architecten als Berlage, Lauweriks, Kromhout en De Bazel die tot nieuwe ruimteopvattingen komen. Daarnaast zijn ontwerpers actief als Nieuwenhuis, Lion Cachet en Dijsselhof, en de Arts and Craftsgroepering rond Wegerif en Thorn Prikker. De periode tot de Tweede Wereldoorlog wordt gekenmerkt door een breed scala uiteenlopende stromingen als de Amsterdamse School met Michel de Klerk, De stijl met Gerrit Rietveld, de Haagse School. het Nieuwe Bouwen, Groep '32 en het Traditionalisme. Na de oorlog is er sprake van emancipatie van het beroep van binnenhuis architect met de opkomst van Goed Wonen.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.