Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Booij, Lennart & Isabel Heijne: - Picasso, magisch keramist.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Booij, Lennart & Isabel Heijne:
Titel: Picasso, magisch keramist.
ISBN:
Uitgever: WBooks
Bijzonderheid: 10 2023, (20 x 25 cm), 96 pp. Dutch text, ± 60 ills.in colour, softcover.
Prijs: € 24,95
Meer info Picasso heeft gedurende zijn hele leven gewerkt met diverse materialen. Hij streefde naar vrije individuele expressie en eigen vormentaal. In de tweede helft van zijn vruchtbare carrière verhuisde Picasso naar de Côte d'Azur waar hij in Vallauris onder meer kennismaakte met de keramist Robert Picault en het atelier Madoura van Suzanne en Georges Ramié. De samenwerking met Madoura duurde 25 jaar en meer dan 600 stukken werden in beperkte oplage gemaakt, allemaal met de speciale stempel van zowel Madoura als Picasso. In het begin waren zijn stukken gewoon functioneel voor zichzelf en zijn vrienden en familie. In de loop van de tijd werden ze meer decoratief in ontwerp en vorm. Zijn fascinatie voor de klassieke oudheid heeft hem geleid voor de vormen en afbeeldingen die hij gebruikte. Andere stukken zijn grillige voorstellingen van de vrouwenfiguur of dieren. Hij gebruikte blauwe, zwarte en andere aardse tinten om het zomerlicht en de mediterrane kleuren van zijn omgeving in Zuid-Frankrijk te weerspiegelen.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.