Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

SANDE BAKHUYZEN - Liefde-van Brakel, T.: - Henrikus, Gerardine en Julius van de Sande Bakhuyzen. Een Haagse schildersfamilie uit de negentende eeuw.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: SANDE BAKHUYZEN -  Liefde-van Brakel, T.: - Henrikus, Gerardine en Julius van de Sande Bakhuyzen.  Een Haagse schildersfamilie uit de negentende eeuw.
Schrijver: SANDE BAKHUYZEN - Liefde-van Brakel, T.:
Titel: Henrikus, Gerardine en Julius van de Sande Bakhuyzen. Een Haagse schildersfamilie uit de negentende eeuw.
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: Out of print, Den Haag/ Zwolle 1997, 79 pp. Dutch text, 124 ills. (24 colour), paperback.
Prijs: € 25,00
Meer info Vader, dochter en zoon Van de Sande Bakhuyzen vertegenwoordigden een eeuw Nederlandse schilderkunst. In hun tijd zeer succesvol, raakten zij daarna in vergetelheid. Ten onrechte. Hendrikus van de Sande Bakhuyzen (1794-1860) schilderde zorgvuldig gecomponeerde landschappen met koeien in de traditie van de zeventiende eeuw. De bloemen- en vruchtenstillevens van zijn dochter Gerardine (1826-1895) kregen lovende kritieken vanwege een vlotte penseelbehandeling en het gebruik van prachtige, warme kleuren. Voor Hendrikus’ zoon Julius (1835-1925) waren landschappen met bomen en bosschages favoriet. Hij besteedde veel aandacht aan de werking van het licht, hetgeen hem in de buurt brengt van de Haagse School.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.